Házirend

Mi azon fáradozunk, hogy Önök pihenésük ideje alatt jól érezhessék magukat náluk. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy semmilyen körülmény ne zavarja nyugalmukat. Ha ezen törekvésünk ellenére bármi zavaró tényezőt észlelnek, amivel nincsenek megelégedve, kérjük, haladéktalanul forduljanak a szállásadóhoz. A szálláshely és a berendezési tárgyak állagának, rendjének, tisztaságának fenntartása érdekében kérjük, tartózkodjanak minden olyan tevékenységtől, amelyet saját otthonukban sem t

Bejelentkezés/Kijelentkezés:

A szálláshely az érkezés napján 14:00 órától az elutazás napján délelőtt 10:00 óráig áll a rendelkezésre.

Külön díjazás esetében lehetőség van a szállás korábbi időpontban való elfoglalásához, illetve a távozás napján tovább maradáshoz. Mindkét esetben előzetes egyeztetésre van szükség.

A lefoglalt időpont idő előtti elutazása esetén szállásdíjat nem térítünk vissza.

A szálláshelyet csak az előre egyeztetett létszámban vehetik igénybe a Vendégek, melyet a szállásadó előzetes bejelentkezés nélkül ellenőrizhet.

A bejelentkezéskor köteles olvashatóan kitölteni a regisztrációs űrlapot melynek adatait a szállásadó kollegáink az okmányok alapján egyeztetik.

Fizetés:
A szállásdíj és az idegenforgalmi adó fizetése a szállás elfoglalása előtt történik. Ha valami miatt az Ön által előre lefoglalt időszak vége előtt távozik a szállásról, abban az esetben is köteles a lefoglalt éjszakák szállásdíját kifizetni.

Fizetési módok:
Készpénz, bankkártya, Szép kártya (MKB, K&H, OTP), banki átutalás.
Az idegenforgalmi adót nem lehet Szép kártyával fizetni!

Parkoló használata:
A szálláshely 1db kamerával megfigyelt parkolóval rendelkezik az apartman udvarán, amely különdíj ellenébe vehető igénybe illetve érkezési sorrendben foglalható el. Minden további autóval érkező vendégek kamerával megfigyelt közterületen tudnak ingyenesen parkolni.
A kocsi beállónál a kapu gombnyomásra elektromosan nyílik, illetve ugyanígy záródik.
Távirányító minden apartmanhoz tartozik, amit az apartman elfoglalásakor lehet átvenni, illetve távozáskor vissza kell adni.
A parkoló területén nem lehet a gépjárművön nagyobb szerelést, karbantartást végezni. Kisebb javítás, karbantartás megengedett mindaddig, amíg a terület tisztasága nem veszélyeztetett.

Dohányzás:
A dohányzás és nyílt láng használata az épületen belül szigorúan TILOS!
Csak a kijelölt helyeken szabad a dohányzás!
Tisztelettel megkérjük dohányzó Vendégeinket, hogy a tisztaság fenntartása érdekében az udvaron, és az apartman teljes területén a cigaretta csikkeket ne szórják el, hanem azokat összegyűjtve a hamusokba helyezzék.
Amennyiben a be nem tartott jogszabály miatt intézkedés történik, a szállásadóval szemben úgy annak költségét a jogsértő köteles megtéríteni.
Ez az intézkedés feljelentést és egyéb eljárást vonhat maga után.

Szobák, berendezési tárgyak használata:
Kérjük a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatát! A szobák berendezését és felszerelését, beleértve a törölközőket, plédeket, ágynemű stb. az apartman területéről kivinni tilos!
Az eszközökhöz, elektromos gépekhez minden apartmanban használati utasítás található az eszközök rendeltetésszerű használata érdekében.
A bútorokat átrendezni kizárólag a tulajdonos beleegyezésével lehet.
Távozáskor a szobákat átnézzük, kis leltárt végzünk. Az esetleges károk esetén, hiányosságok észlelésekor és az ebből fakadó költségeket a vendéggel a helyszínen megtéríttetjük.
Tisztelettel megkérjük Önöket, hogy a falfelületre ne kenjék fel a rovarokat.
A szobába gyúlékony, robbanásveszélyes anyagot, közlekedési eszközöket (kerékpár, motor stb.) tilos bevinni, tárolni.
A szobából való távozáskor kérjük, győződjön meg, hogy a villanyok lekapcsolva vannak, illetve a vízcsapok el vannak zárva.
Bármilyen meghibásodást észlel, kérjük azonnal, haladéktalanul jelezze a szállásadójának, utólagos reklamációt nem áll módunkban elfogadni.
Az átadott szobakulcsok elvesztése esetén a Vendég haladéktalanul köteles szólni szállásadójának, illetve az ezzel járó költségeket megtéríteni (ajtó kinyitás, zárcsere stb.)

Takarítás:
A szobákat a Vendégek tisztán, kitakarítva veszik át, amennyiben probléma merül fel a tisztasággal jelezze a szállásadójának, utólagos reklamációt nem áll módunkban elfogadni. Ottlétük alatt takarítást nem végzünk, csak külön kérésre. Takarítási igényüket a bejelentkezéskor tudják jelezni.

Szemételhelyezés, kezelés:
A háztartási szemét gyűjtése az apartmanoknál a konyhában, illetve a fürdőszobában elhelyezett szemetesekben lehetséges.
A felhalmozódott szemetet az udvaron elhelyezett szemetesbe lehet kihelyezni. (szelektíven sárga, kék kommunális szemét.)
A szemetet ne hagyják a folyosókon, ajtók mögött, közösségi tereken.

Tűzrakás-bográcsozás, flekkenezés-grillezés:
Különdíj ellenébe vehető igénybe, a tulajdonos iránymutatása után.
Tüzet rakni kizárólag a kijelölt tűzrakó helyen az apartman által biztosított faszénből vagy tűzifából, szélcsendben, egy vödör oltóvízzel felszerelkezve lehet.
A tűzrakás után kérjük a Vendégeket a szemét eltávolítására és a parázs leöntésére.

Tűzvédelem:
A tűzvédelmi szabályzatot minden Vendég köteles betartani.
Az apartmanok minden helysége tűzjelzővel van felszerelve, füst esetén azonnal jeleznek.
Amennyiben a be nem tartott jogszabály miatt intézkedés történik, a szállásadóval szemben úgy annak költségét a jogsértő köteles megtéríteni.

Szolgáltatások:
Minden apartman TV-vel rendelkezik melyen bőséges adás nézhető. (HBO és Cinemax mozicsatornák).
A wifi használata ingyenes, melynek jelszava táblán van feltűntetve mindegyik apartmanban.
Kérés esetén díjmentesen tudunk biztosítani babaágyat, etetőszéket, plusz takarót, hajszárítót, vasalót, tusfürdőt, hajsampont.
Apartmanunk állatbarát hely. Vendégházunk szívesen fogad házi kedvenceket felár ellenében. A vendég köteles jelezni a szállásadó felé foglaláskor, hogy kis kedvencével érkezik. Minden esetben kérjük, kedves Vendégeinket, hogy házi kedvencük védelme és más Vendég nyugalma érdekében sétáltatáskor pórázt használjanak.
Minden esetben kérjük Önöket, hogy a piszkot szedjék fel állataik után. Udvarunkra sok gondot fordítunk, ne okozzon kellemetlenséget másoknak, hogy nem szedi fel kis állata után a piszkot.
Kérjük kis kedvenccel érkező Vendégeinket, ne hagyják őrizetlenül kisállataikat az apartmanokban.
Az állatok által okozott esetleges károk (ágyneműcsere, berendezési tárgyak megrongálása, szőnyeg, kárpitok beszennyezésé esetén) megtérítéséért gazdájuk felelős.

Wellness:
A szállóhely rendelkezik wellness részleggel (szauna, jakuzzi) melynek igénybevétel feltételeiről, különdíjáról a szállás lefoglalásakor érdeklődhet.
Ha több vendég, több apartmanból fizeti meg ugyanazon napon ezt az extra szolgáltatást, a szállásadó előre egyeztetett időpontban felosztja az apartmanok között azt az időintervallumot, mikor melyik vendégek használhatja a Wellnesst.
A wellness részleg táblákkal felszerelt, amelyen összefogóan megtalálható egy mini használati utasítás kérjük, figyelmesen olvassa el használat előtt.
Az esetleges károkozás elkerülése érdekében minden vendég, aki kéri a wellness szolgáltatást, részt vesz az apartman dolgozói által előadott szakszerű bemutatón, ahol megismerik a szauna és a jakuzzi rendeltetésszerű használatát, illetve a használat utáni teendőket.
Bármilyen észrevétele van, vagy szokatlan dolgot észlel a wellness működése közben/után kérjük, haladéktalanul jelezze a szállásadó felé.
A wellness részleg nem rendeltetésszerű használatából keletkező károkat a vendég köteles megfizetni a szállásadó részére!
Amennyiben a jakuzzi vizét idegen anyagokkal szennyezi, 50.000Ft felárat köteles fizetni.

Egyéb:
Takarítás után a szobákban felejtett tárgyak miatt felvesszük a Vendéggel a kapcsolatot és a megadott címre postázzuk.
A Vendégek és a szomszédok nyugalmának biztosítása miatt, az apartmanokban és az udvaron hangosan zenét és Tv-t hallgatni este 22:00-08:00 óra között tilos.
Felhívjuk figyelmét, hogy a szállásadónak nem áll módjában felelősséget vállalni és kártérítést fizetni az önhibáján kívül történt eseményekből eredő károkért (pl. természeti csapás, jégeső, tűz, áramszünet, parkolóban keletkezett sérülések stb.)
A szállásadó fenntartja a jogot, hogy a botrányosan viselkedő, a házirendet be nem tartó vendégeket nem fogadja, illetve a szállásról azonnal eltávolíthatja, esetleg hivatalos szervek segítségét kéri.
– Ez az intézkedés feljelentést és egyéb eljárást vonhat maga után.

Jó pihenést, kellemes időtöltést kívánunk!
Gyöngyapartmanházak vezetősége.